
Empresària, esportista i abanderada del Pàdel en Cadira de Rodes.
Graduada en Gràfica Publicitària, Art Electrònic i Disseny Digital.
En finalitzar els estudis conjuntament amb la seva sòcia l’any 2008 crea la seva pròpia empresa publicitària (Àurea Comunicació). Fins avui en dia continua atenent les necessitats dels seus clients exercint com a dissenyadora gràfica i web.
L’any 2012 es vincula al centre de rehabilitació Fundación Step by Step, on l’animen a provar la pràctica esportiva del Pàdel en Cadira de Rodes. Mitjançant aquesta fundació té l’oportunitat de participar dos anys en la competició Rally Baja Aragón la qual disposa d’una prova paral·lela per a persones amb discapacitat, la ParaBaja, el primer any competeix amb un 4×4 i el segon amb un Buggie, compartint terrenys amb els millors pilots del món de ral·lis.
Després de les experiències al món del motor, comença a practicar el pàdel esporàdicament. Finalment l’any 2017 començar a competir al Circuit Nacional de Pàdel en Cadira de Rodes.
Actualment competeix, representa i organitza esdeveniments de Pàdel en Cadira de Rodes:
- Jugadora del Campionat d’Espanya (3a posició nacional femení), de la Lliga Catalana, del Campionat de Catalunya i del Circuit Català (4a posició general).
- Presidenta del “Club Esportiu de Pàdel Adaptat Catalunya”. On es crea la primera Escola d’Iniciació i Perfeccionament de Pàdel en cadira a Catalunya (Gavà).
- Coorganitzadora de l’únic open del Circuit Nacional que es fa a Catalunya.
En els darrers anys ve realitzant accions que tenen per finalitat donar visibilitat al pàdel en cadira, fomentar la pràctica de l’esport entre les persones amb mobilitat reduïda i trencar barreres entre dona, esport i discapacitat.
“La lluita més important que hem de dur a terme és per la normalització; normalitzar situacions i activitats de les persones amb mobilitat reduïda. Amb la visibilitat de l’esport adaptat aconseguim normalitzar i crear inclusió en una activitat tant comú a les nostres vides com és l’esport. El pàdel és dels pocs esports que pot gaudir de ser totalment inclusiu perquè persones amb mobilitat reduïda poden jugar, quasi amb igualtat de condicions, amb persones sense discapacitat. Per altra banda, amb la difusió de l’esport adaptat, aconseguirem arribar a més persones amb mobilitat reduïda que mai s’havien plantejat fer esport per millorar la seva qualitat de vida a través de la práctica esportiva com a hàbit de salut.”
Susana Rodríguez, octubre del 2020.
