Josep Giralt, vicepresident de la Federació ECOM, Vocal del Consell de la Discapacitat de Catalunya  i exvicepresident de la Taula del Tercer Sector de Catalunya.

Josep Giralt té una llarga i destacada trajectòria en l’àmbit associatiu en pro dels drets de les persones amb discapacitat. Tècnic Especialista en Informàtica de Gestió que ha compaginat la seva carrera professional amb una acció social honorable i extensa al llarg de més de 30 anys.

Actualment és  vicepresident de la Federació ECOM, organització que representa a més de 175 entitats de tot l’estat (majoritàriament de Catalunya) entre les quals s’hi troba l’Institut Guttmann, la Fundació Esclerosi Múltiple i l’Associació de Paràlisi Cerebral (ASPACE). ECOM té una doble missió, per una part, defensar l’exercici dels drets de les persones amb discapacitat física per assolir la plena inclusió social i millorar la seva qualitat de vida, amb l’apoderament de les persones com a eix vertebrador. I per l’altra, enfortir el sector associatiu de la discapacitat física a través de la participació, la representació i el seu apoderament.

Giralt també és vocal i membre fundador de l’Associació ASPID de Lleida, vocal del Consell de la Discapacitat de Catalunya i vocal del Comitè Executiu del COCARMI (Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat).

Fa 14 anys que forma part del Patró de la Fundació Privada Institut Guttmann i exerceix la vicepresidència del Consell Social i de Participació de l’entitat barcelonina.

Com a experiència en càrrecs ja exercits, ha estat secretari i vicepresident de la Taula d’entitats Tercer Sector Social de Catalunya i president d’ASPID.

És un excel·lent comunicador que al llarg dels anys ha realitzat un sense fi de col·laboracions amb mitjans de comunicació de diferent índole.

Tornar a la jornada.