PONENT

Inquiet, somiador i comunicador són alguns dels adjectius que el defineixen.

Des de fa tres anys conviu en un pis compartit amb estudiants universitaris de Vic.

Des de l’any 2007 treballa a Creu Roja Osona, desenvolupant tasques administratives i de manteniment.

En la seva vessant esportiva ha estat entrenant i competint en natació. Amb aquesta modalitat ha participat en nombroses competicions estatals, europees i també en diferents Jocs Special Olympics, on ha aconseguit un gran palmarès.

L’any 2003 i amb motiu dels Special Olympics de Badalona, realitza la seva primera incursió en la televisió convertint-se en el protagonista de l’anunci promocional de l’esdeveniment esportiu. El mateix any, el programa “Entre línies” de TV3 li dedica un capítol titulat “mèrits olímpics” on explica el seu dia a dia i la seva experiència en els jocs de Badalona.

L’any 2011 és premiat com a millor esportista vigatà en el marc de la Festa de l’Esport Vigatà.

L’any 2014 té la serva primera experiència com a periodista, on juntament amb 3 companys de la Fundació Catalana Síndrome de Down entrevisten al president de la Generalitat de Catalunya, el Sr. Artur Mas. 

El 2016 el periodista de Vic Roger Carandell, realitza el documental “Nedador de somnis” on l’Eloi Collell n’és el protagonista. El documental enregistrat al llarg d’una setmana, mostra el seu dia a dia, les seves inquietuds i motivacions en el marc de la seva participació en els Special Olympics celebrats a Reus el mateix any.

Al 2019 decideix tancar l’etapa esportiva per centrar-se  en un nou projecte audiovisual de la mà de David Fontseca, director de la productora “Kaseta Ideas Factory”. Convertint-se en el presentador del programa “Per què volen els avions?”. En la seva primera temporada ha aconseguit arribar a TV3 en horari de “prime time”, els dimecres al vespre durant sis setmanes d’aquest passat estiu. El programa reflexiona sobre les qüestions de la vida quotidiana com per exemple per què les persones riem, per què l’art emociona, per què el futbol embogeix a alguns, o per què es fan servir tants plàstics…

Eloi Collell ha aconseguit ser el primer presentador de televisió amb discapacitat intel·lectual en desenvolupar un programa en horari de màxima audiència a Catalunya.

“Sempre hem  avançat amb l’objectiu de poder demostrar a la societat les nostres capacitats, ja que som persones capaces de fer moltes coses. Tenim els mateixos drets i hem d’aconseguir que la gent no ens vegi diferents”.  

Eloi Collell, octubre del 2020.

⬅️ Tornar a la jornada.