
Apassionat de la seva professió, l’ofici d’escoltar i explicar històries.
L’any 2018 es gradua en Periodisme per la Universitat Ramon Llull (Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna). Actualment està cursant el Màster en Anàlisi Política a la Universitat Oberta de Catalunya.
Des de jove destaca el seu interès pel món periodístic. L’any 2014 és nomenat guanyador del Premi Enric Gibert en l’àmbit de Catalunya i Europa per “Ravensbrück”, Treball de Recerca de Batxillerat sobre el camp de concentració nazi exclusiu per a dones ubicat al nord d’Alemanya del 1939 al 1945. El mateix any també rep el reconeixement del Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà per “Ravensbrück”. Per altra banda, participa en el seminari internacional “Europe Moves (me)”, a Babenhausen (Alemanya), amb estudiants de Croàcia i Munic.
L’any 2018 obté matrícules d’honor en Història Políticosocial Contemporània d’Espanya i Catalunya (1975-actualitat) i en Llenguatge Periodístic Televisiu. També és coautor del llibre “Retratos del pasado”, un llibre que reflexiona sobre la vellesa i la comunicació intergeneracional coordinat per la Universitat Ramon Llull i l’entitat social ASTE BCN.
Comença la seva experiència professional l’any 2014 a la Televisió del Berguedà, comarca d’on és originari i on col·labora en diversos programes durant cinc anys. Una vegada ja graduat, és periodista ENG* a BTV Notícies, els informatius de Betevé, del 2018 al 2019.
Paral·lelament, condueix diversos actes com Advance Factories, Animac – Festival Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, Mans Unides o de l’Agència del Desenvolupament, entre d’altres. L’estiu del 2020 col·labora amb El matí de Catalunya Ràdio i el diari La Mañana (Diari de Ponent).
Actualment, i des de fa més d’un any, és periodista ENG als Serveis Informatius de TV3, a la secció de Societat i Territori des de la Delegació de Lleida, cobrint les notícies d’arreu de la demarcació de Lleida pels Telenotícies i el 3/24.
“El periodisme i les persones estan íntimament lligats. La gent és la protagonista de les notícies, i per la qual es produeixen. Un informatiu no tindria cap sentit si oblidés a qui ha d’escoltar i donar veu. El periodisme ha de ser per, amb i sobre les persones. Totes i cada una d’elles. Perquè tothom té una història que mereix ser explicada.“
Abraham Orriols, octubre del 2020.
*Les sigles angleses ENG “Electronic News Gathering” traduïdes al català signifiquen periodisme electrònic o captació electrònica de notícies. Popularment es coneixen com els reporters que també són càmeres.
