ACUDAM ÉS L’ENTITAT ESCOLLIDA EN UN PROJECTE PILOT D’INNOVACIÓ TECNOLÒGICA PER A POTENCIAR L’AUTONOMIA RELACIONAL I LA INCLUSIÓ TECNOLÒGICA (04.04.23)

 

NOTA INFORMATIVA

Les empreses tecnològiques Cisco Systems i Datacom.Global, conjuntament amb ACUDAM, creen una prova pilot d’innovació tecnològica en la que, a través d’una plataforma digital, es vol promoure l’autonomia relacional i la inclusió en l’entorn social.

Aquest projecte neix i s’engloba dins de l’estratègia Mollerussa SmartLab promoguda des de l’Ajuntament de Mollerussa. Cisco Systems és una multinacional tecnològica amb més de 75.000 treballadors arreu del món i una facturació anual de més de 46.000 Milions d’€.

Ho han explicat aquesta matí en roda de premsa l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, Xavier Azemar, Cap del Centre d’Innovació de Barcelona de Cisco, i Luís Ros, Responsable del projecte a Datacom.Global, juntament amb Irene Solsona, Directora del Servei d’Habitatges d’ACUDAM i Esther Ros, Directora del Servei de Teràpia Ocupacional d’ACUDAM.

En aquest projecte, Cisco subministrarà uns dispositius tipus tablet d’última generació que integraran una sèrie d’aplicacions dissenyades per l’equip tècnic d’Acudam i programades en el dispositiu per Datacom.Global. Les persones usuàries que participaran d’aquest projecte assisteixen al Servei de Teràpia Ocupacional; hi haurà usuaris que resideixen a la llar-residència i d’altres que viuen als habitatges familiars. Els dispositius s’instal·laran a la seva habitació i els permetran potenciar la interacció social a través de grups de conversa online o de videotrucades, a més d’augmentar el ventall d’activitat de lleure, on podran veure en directe online diferents esdeveniments esportius i propostes d’oci que seran generats per ACUDAM o per futures col·laboracions amb altres associacions.

Els objectius que persegueix el projecte és disminuir l’aïllament i afavorir el benestar emocional augmentant l’autonomia i la comunicació; fomentar la participació en activitats de diferents àmbits i promoure l’Atenció Centrada a la Persona creant activitats basades en els seus interessos i motivacions.

Durant el mes de maig s’instal·laran les diferents pantalles a les persones amb una formació prèvia i s’aniran avaluant els resultats fent un seguiment d’hores de connexió, valorant el seu grau de satisfacció i benestar emocional generat i la capacitat de connectar-se de manera autònoma.