NDP 29.09.21 ART INCLUSIU A LA TERCERA EDAT

ACUDAM organitza una exposició artística en el marc de les jornades del Dia Internacional de la Gent Gran de Mollerussa que porta per títol “Gent gran, disCAPACITAT i art”. 

Aquesta exposició té per finalitat reivindicar i donar visibilitat al talent artístic de les persones d’edat avançada que tenen disCAPACITAT intel·lectual. Les obres que s’hi poden trobar han estat realitzades per gent gran ateses a l’entitat mitjançant les activitats d’expressió artística que s’hi desenvolupen. Les activitats són grupals i tenen una doble finalitat; per una part, la terapèutica, que pretén millorar la qualitat de vida d’aquestes persones, i per l’altra, facilitar espais de creativitat individual i grupal.


Aquesta tarda la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha acollit la presentació de l’exposició a càrrec de diferents membres de l’entitat del Pla d’Urgell.


Destacar els beneficis i característiques que aporten les activitats d’expressió artística a les persones amb discapacitat, segons Mercè Huguet, pedagoga del Servei de Teràpia Ocupacional de l’ACUDAM “permeten millorar el seu desenvolupament a nivell emocional i físic, posant l’accent en el procés de creació, independentment del resultat. A més a més, les activitats d’expressió artística ajuden a les persones ateses a canalitzar emocions, afavoreix la presa de decisions, augmenta l’autoconfiança i es produeixen situacions de retrobament amb un mateix potenciant les relacions interpersonals”. Josep Ma Teixidó, un dels diferents artistes de l’exposició ha explicat que de petit li agradava molt poder pintar, i ara que està jubilat ha pogut “tornar a gaudir d’aquest art”. Jose Antonio Solé, un altre artista que ha participat en la presentació ha afirmat que “fan art com tothom, art que ens surt de dins, de nosaltres” i per últim, Carmen Ortiz, ha assegurat que el poder realitzat aquest tipus d’activitats li transmeten molta “calma i serenitat”. 

Es podrà visitar fins al dijous 7 d’octubre i s’ha creat per a l’ocasió un vídeo que complementa l’exposició que es visualitza al canal de Youtube de l’ACUDAM.

 DESCARREGA’T LES FOTOGRAFIES EN AQUEST ENLLAÇ  

Contacte:
Andreu Garcia
comunicacio@acudam.com
Mòbil i whatsapp: 686 346 369