PONENT

Actiu i compromès amb la millora de la qualitat de vida de les persones.

L’any 1985 a causa del deteriorament de la seva visió, es vincula a l’ONCE de Tortosa (on aprèn Braille) i entra a col·laborar al Centre Obert El Castell, d’Amposta, com a monitor de joves amb problemàtiques socials. A partir d’aquests fets, realitza un canvi professional i personal en la seva vida.

Durant 10 anys (1986 – 1997) treballa gestionant prestacions per a persones desfavorides, donant suport a problemàtiques educatives, de drogodependència i socials a l’Ajuntament d’Amposta. Compagina aquesta tasca amb la de secretari de la Creu Roja d’Amposta i la de responsable de Relacions Socials de la Societat Musical La Lira Ampostina.

L’any 1997 deixa Amposta i entra a treballar a l’ONCE com a cap de Serveis Socials per a Afiliats a les províncies de Tarragona i Lleida. On gestiona tots els suports que ofereix l’organització per als seus afiliats, i on en destaca el suport educatiu als menors i joves que es presta en els centres educatius on estan escolaritzats.

Des de l’any 2007 i fins a dia d’avui, és el director del Centre de Recursos Educatius (CRE) ONCE Barcelona, des d’on es coordina el suport educatiu que reben tots els alumnes sordcecs, cecs i amb discapacitat visual de Catalunya, amb conveni amb el Departament d’Educació de la Generalitat, amb qui formen el Servei Educatiu compartit d’atenció a l’alumnat amb discapacitat visual, del qual n’és el responsable. Paral·lelament, coordina l’àmbit d’intervenció del CRE a nivell educatiu a Aragó, les Illes Balears, La Rioja i Navarra.

Del 2011 al 2018 compaginava la seva carrera professional amb la presidència de la Federació Catalana d’Esports per a Cecs i Deficients Visuals (FCECS).

“Totes aquestes etapes de la vida, m’han permès anar adquirint un bagatge important de riquesa i coneixements envers les necessitats socials de les persones amb discapacitat, i he pogut treballar per a intentar millorar aspectes de la seva realitat, tenint en compte una premissa molt important que ha marcat el meu dia a dia: Comença el dia, comencem de nou, aprenem de totes les persones que ens envolten”.

Manel Eiximeno, octubre del 2020.  

⬅️ Tornar a la jornada.