Estat actual dels projectes i actuacions de l’ACUDAM en l’àmbit de la salut mental (22.11.23)

 

Aquest breu article vol donar a conèixer l’estat actual sobre la situació dels projectes i actuacions vinculades estrictament a la Salut Mental on ACUDAM participa com a entitat. Esperem que sigui del vostre interès.

Ja fa tres anys que vam començar a contractar laboralment a persones amb diagnòstic de salut mental al Centre Especial de Treball. De forma paral·lela, ACUDAM ha entrat a formar part d’un seguit d’entitats i grups de treball que tenen com a objectiu millorar la qualitat de vida d’aquestes persones. Mitjançant diferents projectes i programes que a continuació us informem per al vostre coneixement. 


Projecte d’atenció a persones amb diagnòstic de salut mental

Aquest projecte propi de l’ACUDAM iniciat el 2019 es va consolidar l’any 2021. El requisit principal de les persones que poden entrar a formar-ne part és que tinguin un diagnòstic de trastorn mental reconegut i tinguin les capacitats i competències adequades per dur a terme les tasques laborals requerides. Actualment, hi participen 7 persones.


Associació Salut Mental Catalunya – Terres de Lleida. Coordinadora d’entitats de salut mental i addiccions

ACUDAM en forma part i treballa amb la resta d’entitats de forma activa. Participant en la Junta de la coordinadora com a oients i a més a més, ens coordinem per oferir formacions a persones ateses i als seus familiars, així com sortides d’oci i temps de lleure.


Consell Comarcal

Conjuntament amb diferents organitzacions i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell formem part del grup de treball de Salut Mental comarcal. Actualment, estem treballant en l’elaboració d’una guia que recull recursos i serveis del territori per al col·lectiu. 


Ocell de foc

Projecte que crea espais educatius i connecta persones diagnosticades o no en salut mental amb els recursos existents de tota la província de Lleida.  

Us anirem informant sobre les novetats i actuacions més destacades d’aquest àmbit a la present web i en les diferents xarxes socials.