El Departament de Drets Socials subvenciona amb 10.000€ la nostra entitat per fomentar l’autonomia i l’accessibilitat de les persones ateses al Taller ACUDAM (13.01.22)

La resolució de la convocatòria de subvencions a entitats per activitats i projectes del 2021 va atorgar aquesta quantia per al projecte “Accedim lliurement”.

El projecte “Accedim lliurement” ha fet realitat disposar d’un accés adaptat per a les persones usuàries i treballadores del Servei de Teràpia Ocupacional. El projecte ha permès resoldre les necessitats d’accés i d’autonomia al Taller ACUDAM per aquelles persones amb mobilitat reduïda (persones que utilitzen cadira de rodes, persones que requereixen caminadors en els seus desplaçaments o que tenen diferents dificultats per realitzar-los de forma autònoma).

Concretament, l’acció ha consistit a canviar l’antiga doble porta (manual) per una d’automàtica en l’accés al centre per la Travessia Domènec i Cardenal. Millorant així l’autonomia de les persones ateses adaptant un recurs que abans no era accessible. A més a més, ha contribuït de forma indirecta a disminuir el temps d’espera al carrer de les persones usuàries i  en una reducció de la despesa energètica en estar les portes automatitzades (les quals s’obren i es tanquen de forma autònoma). Vuitanta-un usuaris i una vintena de professionals s’han beneficiat d’aquesta actuació. 

A part d’aquesta actuació, també s’han instal·lat diferents adaptacions amb barreres de suport als lavabos i dutxes de la Llar– Residència d’Habitatges. Incrementant la independència en les activitats de la vida diària de les persones residents. Aquesta acció ha permès millorar la seva autonomia en un espai d’intimitat contribuint també en una disminució de les caigudes i lesions de les persones ateses.