PREMI D’HONOR DE SPECIAL OLYMPICS PER JOSEP PIJOAN DE L’ACUDAM (15.06.19)

El Centre Esportiu Municipal  Mundet de Barcelona ha acollit la  X Edició dels Premis Nacionals Special Olympics Catalunya.

Els Premis reconeixen a esportistes, associacions, clubs, entitats i col•laboradors amb una vessant solidària i inclusiva que donen suport als esportistes amb discapacitat intel•lectual i al moviment Special Olympics.

Josep Pijoan i Roca ha estat guardonat amb el Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix. Pijoan ha dedicat tota una vida a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel•lectual i la seva inclusió a la societat.

Als 71 anys, nascut a Tàrrega i des del 1979 vinculat a l’ACUDAM de Mollerussa, ha estat guardonat avui juntament amb la resta de premiats.  Pijoan també va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS-DINCAT i la gerència del 2002 al 2013 de l’ACUDAM.

La resta de premiats han estat; Premi Iniciativa Solidària per Fundació Liliana Thuram, Premi a la Responsabilitat Social Corporativa a Manubens Advocats, Premi al Compromís Solidari a Força Lleida, Premi al Valor Esportiu col•lectiu a Club Esportiu Àngel Apasa, Premi al Valor esportiu individual femení a Maria Mundó Raberg i el Premi al Valor esportiu individual masculí a Marc i Raimon Aldabó.