PER UN 2019 ON TORNEM A SER VISIBLES A ULLS DE LA GENERALITAT

Us adrecem aquest missatge, i aquest breu vídeo de desig de Nadal i de denúncia al mateix temps, de forma coordinada amb totes les entitats de Catalunya que treballem i recolzem a les persones amb diversitat funcional. Ajudeu-nos a fer-ne difusió i a tenir-ne present aquesta demanda de forma continuada envers els nostres representants polítics. Al mateix temps, hem adreçat cartes de denúncia al President de la Generalitat de Catalunya i a la ministra de treball de l’estat espanyol.

L’increment del Salari Mínim Interprofessional (SMI) a 900 euros és una mesura que aplaudim i celebrem, però al mateix temps causa una molt greu situació econòmic-financera en els Centres Especials de Treball (CETs) perquè provoca l’exclusió del mercat laboral a la majoria de persones amb discapcitat i amb especials dificultats que hi treballen en els CETs: discapacitat intel·lectual, problemes de salut mental, paràlisi cerebral i certificats de discapacitats físiques i sensorials superiors al 65%.

Reclamem a la Generalitat que recuperi del 50% al 75% el nivell de SMI de subvenció (com estava a l’any 2011) per a garantir l’ocupabilitat d’aquest col·lectiu i mantenir els llocs de treball.

A tot això, cal sumar-hi els més de 30 milions d’euros que el sector ha deixat de percebre en els últims deu anys en ajuts que afavoreixen l’ocupabilitat de persones amb discapacitat en el mercat de treball i per la no actualització dels ajuts a l’IPC.

Moltes gràcies!

Per un 2019 on tornem a ser visibles a ulls de la Generalitat

#10anyscongelats

#10anysoblidats