PRESENTACIÓ DEL CÒMIC “PADRINES, Cròniques de maternitat i criança d’una generació silenciada” 02.05.2024

ACUDAM us invita a la presentació del còmic “Padrines” de Mariona Visa. Una presentació que té lloc en el marc de la Setmana Cultural que se celebra al Servei de Teràpia Ocupacional.

 

La meva àvia es deia Teresina i la meva iaia, Matilde. Elles són dues de les dones que més admiro. La Teresina va parir dues vegades i va tirar endavant una família de manera silenciosa i a l’estil formiga. La Matilde va tenir sis parts, i va tirar endavant cinc fills, amb fortalesa i humor contagiosos, a l’estil toro. Les seves dues històries contenen la de la meva mare, la meva, la de la meva filla i les de totes les dones del món. Perquè com unes nines russes ens hem anat parint les unes a les altres. Aquest llibre m’ha colpit. M’ha fet mirar endins i m’ha fet mirar enfora. M’ha connectat amb les meves arrels i m’ha fet pensar en la meva filla. I ara, després de llegir-lo, de gaudir i de plorar, travessada per totes aquestes pàgines, penso que n’hem de parlar, de tot això. Que ens les hem de dibuixar, aquestes històries. Passar el testimoni. Hem de parlar-los de les padrines, a les nostres filles. Perquè totes portem a dins l’herència de la sang, dels albats, de les ombres i de les llums que han envoltat sempre la maternitat. Clàudia Cedó Castillo, dramaturga.

MARIONA VISA BARBOSA Lleida, 1979. És llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat Pompeu Fabra, doctora en Comunicació Social i professora del grau en Comunicació i Periodisme Audiovisuals a la Universitat de Lleida.