L’Olivina és l’olivera social i solidària. Neix el maig de 2019 i va ser presentada en societat a Lleida en la Ponent Fest, la Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent. L’Olivina és un dels símbols de la nostra tasca social. Mitjançant la seva adquisició (ja física o virtual) permet col•laborar econòmicament amb la nostra entitat o amb altres causes solidàries (com és el cas de la campanya de repoblació de les oliveres cremades). 
L’Olivina també és un símbol de distinció que s’atorga a aquelles persones, entitats i administracions que s’han destacat per la seva trajectòria personal o professional, o per la seva vinculació dins del món de les persones amb altres capacitats.

Sobre l’Olivina….
El color verd de l’olivera va donar nom a una pedra preciosa: l’Olivina. A aquesta pedra, ja usada pels egipcis i inspiradora de belles llegendes, se li atribueixen propietats màgiques. Diuen que atrau i fomenta l’energia positiva, el benestar i l’equilibri. La seva bellesa i càrrega simbòlica li donen valor. Però a diferència d’altres gemmes que només uns pocs es poden permetre, l’Olivina és a l’abast de tothom. Ara som nosaltres qui adoptem el seu nom per a la nostra olivera social i solidària, perquè amb ella volem encomanar i promoure el que simbolitza, pau i fraternitat, i per no oblidar mai el valor de les coses que es fan des de la senzillesa i la proximitat, com les fem a l’ACUDAM.