NOTA DE PREMSA. EL CENTRE ESPECIAL DE TREBALL ACUDAM ESPERA VENDRE MÉS DE 73.000 CORTINES DE PORTA GRÀCIES A LA CAMPANYA D’ESTIU (19.07.21)

Actualment ocupa laboralment a 75 persones amb discapacitat intel·lectual del Pla d’Urgell i rodalia. Compta amb una plantilla total en temporada alta de 174 persones treballadores (increment d’un 30% respecte a la resta de l’any). Disposa de diferents línies de producció, entre elles, la secció de Decoració que és on es produeixen les cortines de porta, convertint-se en un dels pocs fabricants de Catalunya i d’Espanya que proveeixi a tot l’estat.

Glòria Xifré, responsable de la secció de Decoració ha informat que s’ha reforçat amb una quinzena de treballadors/es temporals la secció per poder tirar endavant la cresta de producció que es desenvolupa en l’època estiuenca. Arribant a les 40 persones treballadores en la secció repartides en dos torns de feina. La majoria són persones amb discapacitat intel·lectual i/o salut mental. 


Les cortines de porta que s’hi produeixen són de plàstic i metall. El seu procés de producció té tres moments; el primer, on es confecciona la cortina manualment, el segon, on s’introdueix en les càmeres d’escalfament perquè quedin llises i retinguin la “memòria” de la seva forma, i el tercer i últim on s’empaqueta per a la seva distribució.

Joan Manel Arisa, director Comercial del CET ACUDAM, ha explicat que aquest any i gràcies a la campanya d’estiu, s’espera la venda de com a mínim 73.000 cortines de porta. D’aquestes, 18.000 són fetes a mida i 55.000 són en mides estàndard. Les cortines són distribuïdes i comercialitzades a més de 1.300 punts de venda (ferreteries i botigues de decoració, cistelleries…). I també es compta amb 230 punts de venda en les principals Grans Superfícies de Bricolatge d’Espanya i Portugal.


L’any 2020 la secció va realitzar una facturació de 2.475.000 €. Aquest any i fins al mes de juny hi ha hagut un increment del 35% en relació amb el mateix període de l’any passat. Amb aquests volums de producció i facturació, converteix el CET ACUDAM en un dels fabricants més importants de cortina de porta de tot l’Estat Espanyol.

Jesús Fernández, treballador del CET ACUDAM, ha posat de manifest la importància de poder tenir un lloc de feina adient per a ell. “Diferents professionals m’ajuden a mantenir el meu lloc de treball i a desenvolupar correctament la meva feina. En aquest sentit, el fet de poder tenir una feina m’ajuda amb la meva salut emocional”.


La totalitat dels ingressos del CET ACUDAM reverteixen sobre la tasca social que desenvolupa l’organització amb l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual i/o salut mental. Actualment 160 persones i les seves famílies es beneficien dels serveis de l’entitat.


A part de les cortines de porta, en la secció de Decoració també es produeixen persianes de fusta i plàstic, estors de fusta i bambú i mosquiteres d’alumini. 


DESCARREGA’T LES FOTOGRAFIES EN AQUEST ENLLAÇ


Contacte:
Andreu Garcia
comunicacio@acudam.com
Mòbil i whatsapp: 686 346 369

Sobre els Centres Especial de Treball
Són una empresa que assegura un treball remunerat a les persones amb discapacitat i garanteixen la seva integració laboral. L’objectiu d’aquests centres és productiu, com el de qualsevol altra empresa, però la seva funció és social. El CET té com a finalitat assegurar un lloc de treball remunerat i la prestació dels serveis d’ajustament personal i social que requereix el personal amb discapacitat.