NDP – PROP DE 500 ESTABLIMENTS I ESPAIS MUNICIPALS DE 22 LOCALITATS DE PONENT SE SUMEN A LA CAMPANYA DE SENSIBILITZACIÓ DE L’ACUDAM (24.10.2022)

Èxit de participació de la campanya en pro de les persones amb disCAPACITAT que tindrà lloc del 24 d’octubre al 6 de novembre.

Tot i els avenços assolits els darrers anys pel que fa a la igualtat de drets i d’oportunitats de les persones amb discapacitat, cal continuar desenvolupant accions que tinguin per finalitat donar a conèixer i visibilitzar les seves realitats i capacitats per reduir els prejudicis encara existents avui en dia. La campanya que porta per títol “Mirades” té per objectiu sensibilitzar i visibilitzar al col·lectiu al territori mostrant els seus  interessos, motivacions i reivindicacions.

Concretament, l’actuació consisteix a col·locar fotografies de persones de l’entitat en A3 cartolinats acompanyades d’una frase de sensibilització realitzada per elles mateixes a establiments, comerços, empreses i espais públics de les 22 localitats (Pla d’Urgell, l’Urgell i les Garrigues) on hi ha persones ateses de l’ACUDAM.  

53 persones de l’entitat han participat en aquesta actuació que ha estat possible gràcies a la col·laboració de la Diputació de Lleida, que mitjançant el seu servei d’impremta ha imprès els recursos gràfics. Una comissió de pares, mares, germans i simpatitzants de l’entitat social ha estat l’encarregada  de demanar la col·laboració dels establiments i ajuntaments del territori al llarg d’aquestes setmanes.

Jordi Garriga, president de l’ACUDAM ha posat de manifest que amb aquesta iniciativa “volem apropar les persones de l’entitat a la ciutadania. Com totes i tots, tenen interessos i motivacions i no són diferents  de la resta de les persones”.  

Francisco Rengel, persona atesa al Servei Habitatges ha explicat que per ell és molt important que la gent del carrer “conegui a les persones amb discapacitat, som gent com ells”. 

Vanesa Castaño, treballadora del Centre Especial de Treball ACUDAM ha explicat que cal explicar que gràcies al CET ACUDAM té una feina que la fa feliç.  

I per últim, Desiré Palomino, usuària del Servei de Teràpia Ocupacional “tenim una discapacitat, però podem entendre’t igualment, no és un problema i cal que la gent ho sàpiga”.  

Les localitats on es desenvoluparà la campanya són: Arbeca, Barbens, Belianes, Bell-lloc, Bellpuig, Bellvís, Castellnou de Seana, Castellserà, El Palau d’Anglesola, El Poal, Fondarella, Golmés, Ivars d’Urgell, La Fuliola, Linyola, Miralcamp, Mollerussa, Sidamon, Tornabous, Torregrossa, Vilanova de Bellpuig i Vila-sana.