NDP 17.11.23 Una jornada per als joves sobre les persones amb #disCAPACITAT amb impacte

La “V Jornada ACUDAM  #disCAPACITAT” preveu la participació  de més de 2.000 joves d’arreu de Catalunya que connectaran en línia des de diferents centres educatius i formatius. 

Organitzada per l’entitat del Pla d’Urgell, és retransmesa gràcies als alumnes del CFGM Vídeo Discjòquei i So de la Salle Mollerussa des del Teatre L’Amistat. S’ha convertit en una referent del sector que ja acumula més de 6.000 participants en les tres edicions anteriors (alumnes d’ESO, Batxillerat, FP i universitat). 

3 persones extraordinàries amb discapacitat exposaran les seves trajectòries de vida exemplars que trencaran prejudicis, tabús i reflexionaran sobre la “inclusió” a la societat conduïda per la periodista Rut Camí.  En aquesta edició hi participaran com a ponents  Maria Petit, ambaixadora de la Fundació Adecco, conferenciant, autora del llibre “Marieta de l’ull viu” i esportista de referència. Marc Buxadaderas,  còmic, monologuista i actor. Forma part de diferents projectes teatrals i cinematogràfics, individuals i col·lectius. I per últim, Clara Vila, educadora, artista polivalent i una referent a Ponent de les persones amb #disCAPACITAT. Coprotagonista del reportatge “Amors Tutelats” de TV3.

El divendres 24 de novembre de les 10:00 h a les 11:30 h podeu seguir-la pel canal de youtube de l’entitat del Pla d’Urgell amb prèvia inscripció a www.acudam.org 

Nicolau Sisqués, gerent de l’entitat social ha destacat que encara queda un llarg camí per recórrer vers la inclusió de les persones amb discapacitats en igualtat de condicions i d’oportunitats. “Avui en dia hi ha una major diversitat als centres educatius, independentment de l’origen, el que ens falta amb aquests alumnes acostumats a la diversitat, és que s’adonin que la discapacitat no vol dir absència de capacitats”. 

Anna Carné, regidora d’Acció Social i Comunitària, Ciutadania i Infància de l’Ajuntament de Mollerussa, ha posat en valor  la celebració de la jornada “consolidada a Mollerussa i des de Mollerussa. Destacar la vessant informativa, aquest espai de reflexió cap als joves és molt important, una tasca que acompanya el treball comunitari i pedagògic que des dels centres i les organitzacions duem a terme”. 

Claudi Vidal, director dels serveis territorials d’Educació a Lleida “aquestes iniciatives són  les que transformen el nostre sistema educatiu, aprenem per contagi, apropem casos concrets amb noms i cognoms i els ensenyem que les persones amb discapacitat estan a l’ambient, a la comunitat, i jornades com aquesta contribueixen a canviar la mirada”. 

La jornada compta amb el suport d’Xtrategics, Romà Pro, La Salle Mollerussa, Dincat, l’Ajuntament de Mollerussa i el Departament d’Educació S.T de Lleida.