NDP 10.02.2022 – CAÇA SOLIDÀRIA

Viver ACUDAM (Castellnou de Seana)

La Federació Catalana de Caça i l’Associació de Caçadors de Bellpuig i Seana lliuren a l’ACUDAM un xec solidari per valor de 1.500 €.

Ambdues entitats de caça van organitzar el passat octubre el “Campionat de Catalunya de Falconeria 2021”. Aquesta modalitat de competició es desenvolupa amb aus de presa (falcons, astors, harris i petites aus) i consisteix en el fet que aquestes capturen altres aus. Com a obsequi per a totes les persones participants del campionat es va lliurar oliveres provinents del Viver ACUDAM (Centre Especial de Treball) i també un detall manipulat al Servei de Teràpia Ocupacional.

Després de la celebració del campionat, la Federació i l’Associació de Caçadors en conèixer la tasca social que duu a terme l’entitat del Pla d’Urgell (la qual acompanya projectes de vida de persones amb discapacitat) han decidit realitzar una aportació solidària de 1.500 € per a l’ACUDAM. Actualment, es beneficien dels serveis de l’entitat més de 160 persones i les seves famílies de la comarca i rodalia, hi treballen 130 professionals i aglutina a 460 persones sòcies.

Daniela Okkinga, cap de competicions de la Federació Catalana de Caça ha estat l’encarregada de lliurar el xec solidari a Jordi Garriga, president de l’ACUDAM. L’escenari que ha acollit l’entrega ha estat el mateix viver d’oliveres arbequines ubicat a Castellnou de Seana.

Okkinga ha posat de manifest que poder col·laborar amb les entitats socials del territori forma part de l’ADN de la federació. Per la seva part, Garriga ha agraït a la federació aquesta iniciativa solidària i ha animat a la federació a estudiar futures accions de col·laboració entre ambdues organitzacions.

Sobre ACUDAM

És una entitat sense ànim de lucre i declarada d’utilitat pública que es va crear l’any 1975 per iniciativa de mares, pares i famílies de persones amb discapacitat intel•lectual al Pla d’Urgell. La seva missió és proporcionar els serveis i els suports necessaris perquè cadascuna de les persones amb capacitats diferents pugui desenvolupar una vida de qualitat i el més autònoma possible.

ACUDAM disposa de tres serveis principals: Serveis d’Habitatge, Servei de Teràpia Ocupacional i de Centre Especial de Treball.

La junta directiva de l’entitat està majoritàriament formada per mares, pares i familiars de persones ateses.

La nostra tasca social ha estat reconeguda i guardonada amb la Creu de Sant Jordi, l’any 2003.

www.acudam.org