Mollerussa celebra el Dia Internacional de les persones amb disCAPACITAT amb la implicació dels centres de primària i secundària de la ciutat (03.12.19)

M

Més de 400 persones omplen el Teatre L’Amistat per celebrar aquest dia que va instaurar l’any 1992 les Nacions Unides.

ACUDAM, l’escola Silóe, La Llar Terres de Ponent i l’Associació Salut Mental Pla d’Urgell han organitzat aquest matí a Mollerussa l’acte de celebració del Dia Internacional de les persones amb discapacitat. L’acte ha comptat amb la participació dels centres educatius de la ciutat mitjançant la campanya “Creixem amb la diversitat”. Aquesta campanya ha estat desenvolupada per les quatre entitats al llarg del 1r trimestre escolar en els diferents centres educatius de la ciutat. Concretament s’han dut a terme diferents tallers de sensibilització als alumnes de 6é de primària i de 1r d’ESO. Aquests tallers tenien com a finalitat apropar a l’alumnat  la realitat de les persones amb discapacitat i la tasca que desenvolupen les entitats que atenen aquestes persones.  

Les administracions també han volgut recolzar aquest acte amb la participació del Sr. Rafel Panadés (president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell) i del Sr. Marc Solsona (alcalde de Mollerussa).

Després dels parlaments de benvinguda, diferents usuaris/àries de les entitats socials han realitzat la lectura del manifest creat per l’ocasió.  

En la part final de l’acte, ha tingut lloc la performance “L’Arbre dels Desitjos”. Dos alumnes de cada centre educatiu que han participat en els tallers de sensibilització han pujat a l’escenari per fer la lectura d’un missatge en positiu sobre les persones amb discapacitat, i posteriorment han col·locat aquest missatge (cartolina) a “l’Arbre de Desitjos” (un arbre de Nadal que romandrà al Teatre l’Amistat al llarg de totes les festes).

Així doncs, el dia ha servit per a celebrar aquesta data i també a fet visible la importància d’educar amb la diversitat a les futures generacions a fi d’aconseguir una societat més tolerant, respectuosa i coneixedora de les diferents persones que la integren.