LLARS ACUDAM (10.11.17)

Tornen els “Breus de l’ACUDAM”, en aquesta edició, us expliquem “Les Llars ACUDAM” del servei d’Habitatge.

.

llars acudam

Aquest 2017 han complert 10 anys de la seva entrada en funcionament, aquest aniversari ha coincidit amb el 20è aniversari de la Llar Residència de la nostra entitat, per aquest motiu, el passat 23 de setembre es va realitzar un acte de commemoració per celebrar aquesta fita.

Les Llars ACUDAM  és un servei d’acolliment residencial de caràcter temporal o permanent de persones amb discapacitat intel·lectual amb diferents necessitats de suport. La seva funció és substitutòria de la llar familiar.

Hi viuen persones  que tenen un cert grau d’autonomia i que desitgen autogestionar-se el seu dia a dia  aprofitant els diferents suports i serveis que s’hi ofereixen. Aquests suports tenen com a finalitat potenciar l’autonomia i el desenvolupament personal.  Aquest treball es realitza per mitjà dels programes d’atenció individualitzat.

Actualment el servei té una capacitat de 24 places. Cada Llar disposa d’una cuina, menjador, bany i dues habitacions, amb un total de 45m2. A més a més, l’edifici compta amb 2 menjadors – sala d’estar, cuina, office, bugaderia, 2 despatxos de control, sala polivalent i magatzem.

Els serveis que s’ofereixen són molt variats, atenció psicològica, oci i temps de lleure, atenció mèdica… els quals tenen com  a finalitat, la millora de la qualitat de vida dels residents. També s’ofereix la possibilitat de gaudir de serveis  privats com: acompanyaments, perruqueria i podologia. I també per a  totes les famílies vinculades a l’ACUDAM, el servei Respir.

L’equip de professionals del servei està compost per:

  • Directora Tècnica (Irene Solsona)
  • Treballadora Social (Mireia Solsona)
  • Psicòloga (Melissa Sassi)
  • Infermera
  • Doctora
  • 7 monitors d’atenció directa (entre setmana i caps de setmana)
  • Professionals cuina
  • Personal de neteja

És un servei obert a formar personal en pràctiques i també a oferir tasques de voluntariat.

” fA 10 anys que estic a les llars, estic molt contenta, m’agrada poder  cuinar  a la meva manera i estic orgullosa de la meva parella, vivim junts”.
carme JORDANA

ALS PISOS ESTIC BÉ, FAIG LES TASQUES I ELS CAPS DE SETMANA VAIG AMB EL SEBAS I EL PEP A FER UN BEURE, M’AGRADA””.
MARTA REIG

PORTO 6 ANYS DE TREBALL I CONVIVÈNCIA AMB ELS RESIDENTS I CADA DIA ÉS UN APRENENTATGE NOU. VEURE I VIURE L’ESFORÇ QUE FAN PER MILLORAR LA SEVA QUALITAT DE VIDA I AJUDAR-LOS  A CONSEGUIR-HO, hem satisfà, ÉS EL MILLOR QUE PUC SENTIR”
encarna martínez, monitora del servei

 

Vídeo commemoració del 20è i 10è aniversari de la Llar Residència i les Llars ACUDAM.