LES OLIVINES DE L’ACUDAM AMB LES GARRIGUES (08.02.21)

Ahir diumenge 7 de febrer i en el marc de la Cloenda de la 58a Fira de l’Oli i Les Garrigues, va tenir lloc el lliurament de les olivines solidàries de l’ACUDAM als alcaldes i alcaldesses dels municipis garriguencs afectats pels incendis i els aiguats de 2019.

L’any 2020 el Patronat de la Fira de les Garrigues, la Fecoll i ACUDAM varen impulsar en la 57a Fira de l’Oli,  tres accions que tenien per finalitat recaptar oliveres pels pagesos afectats de la comarca. Aquestes accions van ser:

  • L’apadrinament de plançons d’olivera: les persones assistents a la Fira tenien l’oportunitat de col·laborar solidàriament apadrinant plançons d’olivera pels pagesos.  
  • La compra de L’Olivina, l’olivera social i solidària: part dels diners de la seva venda es destinava també a la campanya de repoblació d’oliveres de Les Garrigues.
  • Caragolada solidària de la Fecoll: la federació de l’Aplec va organitzar al popular passeig del Terrall de les Borges Blanques una caragolada on es podia comprar racions de caragols, els diners recaptats es destinaven per a la repoblació.  

Gràcies a la participació de la ciutadania  en aquestes tres accions, s’ha pogut aconseguir 1.300 oliveres que seran lliurades als pagesos afectats de forma altruista.  

En la Cloenda de la 58a Fira retransmesa ahir online des del Centre d’Empreses Innovadores de les Borges Blanques, es va simbolitzar l’entrega d’aquestes oliveres a les localitats garriguenques afectades lliurant “L’Olivina” als seus alcaldes i alcaldesses. Aquestes poblacions en els pròxims dies rebran físicament els plançons d’olivera provinents del Viver del Centre Especial de Treball ACUDAM ubicat a Castellnou de Seana. 

Per altra part, també s’està organitzat per aquesta primavera l’entrega dels plançons d’olivera a les poblacions del Segrià i Ribera d’Ebre afectades pels incendis i aiguats de l’any 2019. La donació d’aquestes oliveres serà possible gràcies a la campanya de repoblació endegada per ACUDAM a l’estiu del 2019. 

La web de la  Fira de l’Oli continua operativa fins al 28 de febrer, podreu visitar els expositors, fer comandes  i tornar a veure els showcooking  que han tingut lloc aquests dies a www.firaoli.online