L’EQUIP DE NATACIÓ DE L’ACUDAM S’INTEGRA AL CLUB NATACIÓ MOLLERUSSA PER AFAVORIR L’ESPORT INCLUSIU (15.03.18)

El Club Natació Mollerussa i Acudam han signat aquest matí a l’Ajuntament de Mollerussa, amb l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, com a amfitrió un acord de col·laboració que contempla la integració  d’un equip d’una vintena de nedadors i nedadores de l’entitat social que passarà a competir sota el paraigua del club local. Solsona s’ha mostrat satisfet de la col·laboració entre les dues entitats ja que “aporten una mirada amplia i oberta per trobar punts d’acord que ens fan millor com a ciutat”. En aquest sentit, ha recordat que ja fa dos anys també va avalar l’aliança entre Acudam i el Club Bàsquet Mollerussa per tal d’afavorir l’esport inclusiu i normalitzar la integració.

La presidenta d’Acudam, Angelina Roure,  per la seva part, ha assegurat que aquesta col·laboració significa “un pas més per fer potenciar la inclusió de la nostra gent a través de d’un element tan vital per al desenvolupament com és l’esport”. Així mateix, ha afirmat que aquest és un dels reptes que tenen tant a nivell d’associació com de país.  Per la seva banda, la presidenta del Club Natació Mollerussa, Rosa Ribera, ha assegurat que quan els va arribar la proposta per part d’Acudam per integrar-se a la disciplina del club la van acollir de bon grat amb la voluntat que l’experiència sigui positiva i es pugui establir una bona col·laboració.

També ha donat suport a l’acte de signatura de l’acord el representant territorial de la Secretaria de l’Esport, Joan Segura, qui ha posat de manifest els valors que afavoreix l’esport inclusiu i ha animat a altres clubs a seguir aquesta iniciativa per potenciar la integració.

La primera competició en que l’equip d’Acudam lluirà la samarreta del Club Natació de Mollerussa serà aquest dissabte dia 17 durant celebració del XXVIII Campionat Territorial de Natació Federació ACELL- Special Olympics Catalunya, que tindrà lloc a la piscina coberta municipal, segons ha explicat el representant d’ACELL, Álvaro Terreros, el qual ha assegurat que fa 26 anys que celebren aquest esdeveniment a Mollerussa per la qualitat de les instal·lacions municipals, que al disposar també d’una piscina d’escalfament i unes grades ofereix unes condicions òptimes.  A la competició, hi participaran 62 nedadors de 5 associacions diferents de tota la demarcació i es comptarà també amb nedadors d’Andorra.

Font: Ajuntament de Mollerussa.