PRESENTACIÓ DE L’ESTUDI “REVISIÓ DEL MODEL DE SERVEIS DE SUPORT PER A PERSONES AMB DISCAPACITAT INTEL•LECTUAL I DEL DESENVOLUPAMENT (DID). REALITZAT PER LA CÀTEDRA D’INNOVACIÓ SOCIAL DE LA UDL PER ENCÀRREC DE LA FEDERACIÓ ALLEM.

La Universitat de Lleida va acollir  el passat  21 d’abril la  presentació de l’estudi. Hi va participar la Sra. Rosa Morera, gerent de l’Àrea Social de l’ACUDAM. Sent una de les persones promotores,  va exposar dues de les 11 línies de futur que es reflecteixen a l’estudi. Concretament, “La persona amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament com a centre de l’acció”, i també la línia “Acció Biopsicosocial”, que indaga sobre l’evolució  d’un model cap a l’atenció assistencial, a un model d’acció en el que la persona és global i ha de ser subjecte actiu de la seva vida.

L’estudi analitza i reflexiona sobre la realitat actual en els serveis de suport a les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Vol contribuir a l’evolució necessària dels serveis de suport a les persones amb discapacitat intel•lectual a Catalunya, i proposar noves línies d’actuació i d’atenció per a millorar la seva qualitat de vida.

L’estudi s’ha realitzat al llarg dels darrers 3 anys.

Ara ja disposem de l’estudi i us el podeu descarregar en format PDF en el següent enllaç.