JOSEP Ma TEIXIDÓ D’ACUDAM, GUANYA EL 2n PREMI DEL CONCURS “EL BALCÓ DE LES ARTS” (19.06.18)

El CaixaForum de Barcelona va acollir ahir dilluns 18 de juny l’entrega de premis de la VIII edició  del certamen de pintura destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) organitzat per Setba Fundació. En aquest concurs s’han presentat 58 entitats de tot Catalunya amb un total de 727 obres. Entre elles ACUDAM, amb 3 obres finalistes.

Josep Ma Teixidó ha aconseguit el 2n premi amb l’obra “Happy Zebra”.

El primer premi ha estat per Yolanda Marco de Fundació Estimia i el tercer premi per Alicia Merino de La Fundació Privada Arc de Sant Martí.

El Balcó de les Arts és un projecte que vol potenciar les dots artístiques de persones amb DID i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació Setba vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

Les tres persones  guanyadores del certament han rebut tres premis artístics acompanyats d’un ajut econòmic  destinat a l’entitat de  cada artista premiat. En el cas d’ACUDAM,  serà un ajut de 1.800€.  També destacar un quart  premi en la categoria “disseny”, l’obra premiada en aquesta última modalitat es convertirà en l’etiqueta d’un dels vins Lacrima Baccus de l’empresa Bardinet.

Una selecció de les obres finalistes formaran part del 10 al 15 de juliol d’una exposició al Reial Cercle Artístic.  El concurs s’organitza des de 2011 i  s’ha convertit en un referent del sector a Catalunya.

Les altres dues  obres finalistes presentades per artistes d’ACUDAM han estat  “La primavera de les flors” d’Assumpció Querol i “Dansant per la vida” de Pep Perelló.

Se’n destaca la col·laboració realitzada del concurs de la Fundació Bancària “la Caixa”, el Reial Cercle Artístics, Art Mir i La Casa de Carlota.

 

“Happy Zebra” – Josep Ma Teixidó

“La primavera de les flors” – Assumpció Querol

“Dansant per la vida” – Pep Perelló.