JAUME FLAQUER UN VOLUNTARI AMB “MOLTA CORDA”. BREUS DE L’ACUDAM (10.07.20).

Energètic, inquiet i col·laborador són alguns dels adjectius que defineixen a Jaume Flaquer. Podrien ser els adjectius de qualsevol voluntari/ària, però és que en Jaume no és com qualsevol persona voluntària. Resulta que als seus 84 anys encara continua al peu del canó i ja fa 15 anys que col·labora amb la nostra entitat, amb la mateixa il·lusió i motivació que el primer dia.

Jaume Flaquer realitzant suport al departament d’administració de l’ACUDAM.

Coneixem una mica millor a Jaume Flaquer amb aquest Breu de l’ACUDAM que en aquesta ocasió pren forma d’entrevista.  

ACUDAM – Mollerussa, 9 de juliol de 2020.

  1. Per què va decidir fer de voluntari a la nostra entitat?

Fins a l’any 1994 vaig treballar en una entitat bancària a Mollerussa. En jubilar-me, vaig ser alcalde de Linyola (del 1995 al 2003), i després d’un temps, em sentia orfe, em vaig preguntar “i ara què”. Tenia la necessitat de poder fer alguna cosa més.

L’any 2005 ACUDAM era coneguda al territori per la tasca que desenvolupava i resulta que personalment coneixia a la Sra. Teresa Santesmases, presidenta de l’ACUDAM en aquells anys. Vaig parlar amb ella per si podia col·laborar d’alguna manera i va resultar que sí, com a voluntari podia donar un cop de mà.

  • Quan va començar i quina  va ser la seva primera tasca com a voluntari?

Va ser el mateix any 2005 i la primera tasca que vaig fer i que avui en dia encara faig és realitzar suport en els manipulats, en la ferreteria i en l’empaquetatge.

  • Actualment quina tasca desenvolupa a l’ACUDAM?

Continuo realitzant suport amb les mateixes tasques que vaig iniciar-me com a voluntari. Posteriorment i fins avui en dia, a principis de cada  mes realitzo també suport al departament d’administració de l’ACUDAM, concretament  ajudo en la gestió de part de la documentació que es genera.

Jaume Flaquer amb Rosa Ma Català (treballadora de l’ACUDAM).
  • Què és el que més valora de fer de voluntari?

Poder estar amb les persones en un espai tranquil.  

  • Què li aporta fer de voluntari?

Tenir una ocupació i poder destinar temps a donar un cop de mà.

  • Ha canviat molt ACUDAM d’ençà que va començar a fer de voluntari?

Sí, han crescut tots els serveis de l’entitat, la Residència, el Taller Ocupacional… i el Centre Especial de Treball es va traslladar a Vila-Sana. 

  • Què diria amb algú que està pensant a fer de voluntari/ària?

Sempre animo a la gent perquè faci voluntariat. En aquesta vida no fer res no pot ser, no ho interpreto, cal fer una activitat o altra, i jo vaig escollir fer de voluntari  i ho recomano a tothom, que ho provin, sempre es pot provar, hi ha moltes tasques diferents per fer. Fer de voluntari és un enriquiment personal.

Gràcies Jaume per la teva tasca com a voluntari, t’estem molt agraïts, per molts anys.

ACUDAM.