FUNDACIÓN ONCE ATORGA 15.418,12 € A L’ACUDAM COM AJUT PER L’ADQUISICIÓ DE LA REFRIGERADORA I DESCALCIFICADORA DEL CENTRE ESPECIAL DE TREBALL (16.04.21)

Descalcificadora (esquerra) i refrigeradora (dreta)

L’organisme estatal ha realitzat aquesta col·laboració mitjançant el Programa d’Infraestructures Regionals de l’any 2020. Contribuint econòmicament en el cost de la refrigeradora i la descalcificadora.

Les temperatures de les naus del Centre Especial de Treball (CET) ACUDAM oscil·laven de mitjana entre els -3 i els 35 graus centígrads, uns 43 graus de diferència al llarg de l’any. L’any 2019, aquesta variació tèrmica es va incrementar, sobretot a l’estiu (conseqüència de l’escalfament global i les altes temperatures que l’acompanyen), on es va arribar a registrar temperatures de fins a 41 graus centígrads, 6 més dels habituals i amb una diferència de 49 graus centígrads al llarg de tot l’any.

L’equipament de climatització que es disposava fins al moment era insuficient per donar resposta a les necessitats tèrmiques, i el seu manteniment tenia un gran cost, superior al de l’amortització. Els dies calorosos l’equipament no podia combatre les altes temperatures i paral·lelament el sobrecost energètic tampoc era assumible per l’entitat. L’agost de l’any 2020 ACUDAM decideix actuar davant d’aquesta situació adquirint una refrigeradora i una descalcificadora pel CET. Amb aquesta adquisició i conjuntament amb l’equipament de climatització existent, s’ha obtingut una millora notable en la climatització de les instal·lacions, aconseguint estalvi energètic i beneficiant directament a les persones treballadores i a la diferent maquinària productiva del centre. 

Aquesta imatge té l'atribut alt buit; el seu nom és IMG_7257-1-1024x683.jpg

El cost de l’actuació ha estat de 86.199,16 €, dels quals 15.418,12 € són sufragats per la Fundación ONCE, la resta de la inversió s’ha realitzat amb fons propis de l’entitat.