El festival de música techno “Greenpark Festival” col·labora amb la campanya de recuperació d’oliveres cremades de l’ACUDAM (01.08.19)

L’únic festival techno de la província de Tarragona farà una col·laboració econòmica per la campanya de l’Olivina, l’olivera social i solidària, que dóna la seva imatge per aquesta iniciativa que té per objectiu la repoblació d’oliveres cremades després dels incendis de juny de 2019 a Catalunya.

El dissabte 7 de setembre la Zona Verda del polígon de la Drecera de la Selva del Camp acollirà la primera edició del festival de música techno “GreenPark Festival”. El festival té com a caps de cartell a Luigi Madonna, Edu Imbernon, Raúl Mezcolanza, Fer br, entre d’altres, i on participaran fins a un total de 26 DJs. El Greenpark Festival ha venut les primeres 200 entrades en tan sols 24h. Tot i ser-ne la seva primera edició, s’esperà que  tingui una gran afluència de públic.

Marc Aznar, Xavier Calavera i Joel Sánchez en són els organitzador i actuen sota les productores Mamboloco Lleida & Börtön Events . Han manifestat la seva voluntat perquè el GreenPark festival contribueixi  en la millora del territori, segons ells “un esdeveniment d’aquest tipus que aglutina moltes persones cal que tingui un compromís social i ajudi a millorar el nostre entorn”. El festival en la seva primera edició destinarà 1€ de cada entrada per la campanya de recuperació d’oliveres cremades que porta a terme l’ACUDAM. També habilitaran dins del recinte un espai específic on es podrà realitzar aportacions individuals per la campanya i on també es podrà adquirir físicament l’Olivina.

Pel que fa a la campanya de recuperació d’oliveres, recordem que ACUDAM posa a l’abast d’aquelles persones que vulguin col•laborar en la repoblació d’oliveres, de fer-ho de forma online i virtual mitjançant “l’Olivina”, l’olivera social i solidària, que dóna la seva imatge per aquesta iniciativa. Des de les pàgines web www.acudam.org i www.acudam.com  pots realitzar una aportació i col•laborar apadrinant una olivera.

La col•laboració de cada aportació solidària és de 5 euros, per cada apadrinament de l’Olivina virtual (5 €), es facilitarà de manera gratuïta 2,3 oliveres als pagesos i administracions de la Ribera d’Ebre, les Garrigues i Segrià. Aquesta conversió s’extreu a partir de la variació en funció de l’alçada de l’olivera que demanin els afectats. El cost de producció de cada olivera varia en funció de la seva alçada, a major alçada, major cost. ACUDAM realitza la mitjana de les principals mides d’olivera que disposa i que són més aptes per a la repoblació, i la conversió que estableix per cada olivina virtual (5€) és de 2,3 oliveres reals.

Tots els diners que es recaptin d’aquesta iniciativa solidària aniran íntegrament destinats a convertir-se en oliveres pels territoris anteriorment citats.

A dia d’avui ha s’ha assolit la xifra de 1.185 oliveres reals per a la repoblació. S’espera que aquesta xifra vagi augmentant en les properes setmanes.