A l’ACUDAM des de fa 3 anys, hem endegat un projecte musical que suma capacitats i alhora, permet educar en valors als alumnes dels  col·legis de la comarca.

A l’ACUDAM des de fa 3 anys, hem endegat un projecte musical que suma capacitats i alhora, permet educar en valors als alumnes dels  col·legis de la comarca.

 És el fruit d’una experiència pilot que es va iniciar a la nostra entitat ara fa 10 anys, per part de Pep Perelló i Esther Temprado.

“Equipo ja” és el nom artístic d’aquest projecte musical.  Es tracta d’una actuació musical on els seus intèrprets són persones de la nostra associació, on a través de diferents instruments musicals i la narració d’un conte, realitzen una actuació única i amb molt de valor afegit.

El projecte ha anat evolucionat, actualment són 9 les persones que surten a compartir històries amb sons, amb música, històries que intentem que siguin interactives, participades, on el públic també s’implica,  de forma que  es veuen en un context semblant on cadascú ofereix el que sap.

Durant aquest any, s’ha  preparat la història “per l’instrument més important de l’orquestra”, i és la que s’ha anat explicant a les escoles, biblioteques, instituts, fins i tot a un casal de la tercera edat.

Què pretenem amb aquest projecte? Doncs apropar la nostra realitat a l’alumnat i que prenguin consciència  que tota persona té unes capacitats determinades, oferint una visió normalitzadora des de la diversitat i el respecte.

Per nosaltres és una eina que ens permet arribar a un públic que d’altra manera no seria possible.

Tenim idees al cap, sols hem de posar-les en ordre, ja que la música és un bon mitjà per compartir competències, il·lusions i somnis.