DONACIÓ DE 24 LLITS HOSPITALARIS A L’ACUDAM (15.06.20)

Nota de premsa. 15.06.2020

Aquesta donació de llits ha estat possible gràcies al projecte “Pont Solidari” de la Fundació Banc de Recursos, la qual ha derivat a l’ACUDAM 24 llits facilitats per l’Hospital Universitari Santa Maria de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

La delegació lleidatana de Banc de Recursos reinicia així el servei Pont Solidari a la capital de Ponent després de l’aturada provocada per la COVID-19.

El Pont Solidari és el servei en xarxa que gestiona ofertes de recursos excedents d’empreses a fi de donar-los una sortida alternativa cap a entitats adients i en un temps raonable, perquè puguin ser utilitzats o reutilitzats tant en països en vies de desenvolupament com en les entitats del Tercer Sector de Catalunya. En aquest cas, ACUDAM s’ha beneficiat d’aquesta donació que anirà destinada als Serveis d’Habitatge que l’entitat té a Mollerussa. Amb aquesta adquisició els residents de l’entitat veuran millorada la seva qualitat de vida. Els llits articulats prevenen i milloren de problemes vinculats amb la salut i faciliten l’accessibilitat per aquelles persones amb  mobilitat reduïda. 

Actualment es beneficien dels serveis de l’ACUDAM unes dues-centes-sis persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Disposa de 3 serveis principals: Serveis d’Habitatge, Servei de Teràpia Ocupacional i d’un Centre Especial de Treball

L’entrega de llits ha estat realitzada per Josep Marín, responsable d’Infraestructures Territorial de l’ICS a Lleida, Francesc Villanueva, delegat territorial a Lleida de la Fundació Banc de Recursos i per Ramon Sentís, Gerent Territorial a Lleida, Alt Pirineu i Aran de  l’Institut Català de la Salut.