NDP 10.03.22 – ACUDAM REP EL SUPORT DE LA FUNDACIÓ “LA CAIXA”

L’entitat social rep una aportació de 14.500 € de la Fundació “la Caixa” a través de CaixaBank, que ha permès a l’ACUDAM adquirir un projector audiovisual d’última generació i diferents aparells  que milloren la circulació sanguínia de les persones ateses a l’entitat del Pla d’Urgell.

Pel que fa al projector, s’ha adquirit el model “OmiVista mobii”, convertint a l’ACUDAM en la primera entitat de la província de Lleida en tenir-lo i una de les poques de tot Catalunya. El projector d’última generació permet projectar les aplicacions de l’aparell des de superfícies planes com el terra, taules o tauletes, parets… i a més a més, és interactiu en qualsevol superfície. Aquest fet el diferencia de la resta de projectors existents. Amb aquesta adquisició s’ofereix a les persones ateses una estimulació a través del moviment, la comunicació i les habilitats cognitives millorant així la seva qualitat de vida.

S’utilitza en les activitats d’estimulació multisensorial les quals tenen per finalitat proporcionar un espai de benestar i tranquil·litat a les persones ateses a partir d’experiències sensorials agradables. Aquestes activitats tenen una doble funció: la relaxació de la persona o l’estimulació, a partir d’estímuls sensorials estructurats i senzills.

Pel que respecta als aparells de circulació sanguínia, des de fa uns anys s’ha produït un augment important de persones ateses a l’ACUDAM que necessiten tractament de fisioteràpia a causa de l’envelliment i altres factors físics com el deteriorament precoç i les patologies degeneratives. Aquesta realitat fa que  calgui  implementar nous models de tractament. Els nous models passen per a l’adquisició de diferents aparells que permetin realitzar els anomenats “tractaments passius”. Gràcies al suport de la fundació “La Caixa” i CaixaBank ACUDAM ha adquirit quatre “Happy legs”, un “thera trainer” i una bicicleta estàtica.

Víctor Martínez, Director de Banca d’Institucions de CaixaBank a Lleida ha destacat “la doble vessant de l’actuació: per una part, la tecnologia aplicada a l’estimulació de les persones, beneficiant a un col·lectiu amb unes necessitats molt específiques i que introdueix dins l’atenció a les persones amb discapacitat les tecnologies d’última generació. Per l’altra, la millora de la salut utilitzant aparells com els “happy legs” que permeten una atenció més personalitzada i una millora en la qualitat de vida de les persones ateses”.

Jordi Garriga, president de l’ACUDAM ha agraït “el suport històric que CaixaBank i la Fundació “La Caixa” ha realitzat a la nostra organització. Aquesta última aportació ens ha permès obtenir uns recursos tecnològics que estaven fora de l’abast econòmic de la nostra entitat. Accions com aquesta permeten continuar millorant l’atenció personalitzada i de qualitat beneficiant així a més 80 persones ateses al Servei de Teràpia Ocupacional”.

L’Acció Social, un dels pilars del Pla de RSC de CaixaBank

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d’oficines de CaixaBank, la més gran d’Espanya amb presència a 2.200 municipis, pot detectar les necessitats locals i donar suport a la Fundació ”la Caixa” en la canalització de les ajudes econòmiques adreçades a les entitats socials. L’any 2021, mitjançant les oficines de CaixaBank, s’ha contribuït a impulsar 7.600 projectes socials de 6.500 entitats.