Celebració acte dia internacional de les persones amb disCAPACITAT al Pla d’Urgell (03.12.2018)

Avui dilluns 3 de desembre a les 11:00h a tingut lloc al Teatre l’Amistat de Mollerussa l’acte de celebració del dia Internacional de les persones amb discapacitat organitzat per l’Escola Siloé, la Llar Terres de Ponent i l’ACUDAM.

Ha comptat amb el suport del Sr. Marc Solsona, alcalde de Mollerussa i del president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, el Sr. Joan Trull.

Aquest any s’ha llegit part del manifest “Una comunitat accessible per a tothom” realitzat per les diferents plataformes i federacions d’entitats que treballen en l’àmbit de les persones amb diversitat funcional a les terres de Lleida.  A l’acte, el manifest ha estat llegit per persones ateses de les tres organitzacions socials.  Com a novetat aquest any, s’ha informat de  la iniciativa “Creixem amb la diversitat”.  En aquesta iniciativa, les diferents entitats que atenen persones amb algun tipus de discapacitat de Mollerussa realitzaran de forma conjunta  diferents tallers als alumnes dels centres educatius de la ciutat  el proper curs 2019 – 2020.  L’objectiu d’aquesta iniciativa és apropar la realitat de les persones amb discapacitat a tot l’alumnat, fomentar l’educació en valors i ajudar a créixer amb la diversitat.

En la part final de l’esdeveniment, els alumnes de l’escola el Siloé han cantat la cançó

“Drac màgic”  amb pictogrames. L’acció simbòlica de l’acte ha estat la construcció d’un mosaic amb  el lema “creixem amb la diversitat”  i on es distingia un llaç taronja, color vinculat a les entitats socials que treballem amb i per a les persones amb discapacitat.