CARTA OBERTA DE JORDI GARRIGA, PRESIDENT DE L’ACUDAM (16.09.21)

Benvolgut/da,

Com ja sabeu, el passat juliol es va celebrar l’Assemblea General de l’any 2021, de la qual en va sortir una Junta Directiva renovada que tinc l’honor de presidir.

Són temps de canvi, no només a l’ACUDAM, sinó a nivell global: una pandèmia sanitària que ha modificat la manera com ens relacionem, els efectes devastadors del canvi climàtic, i un llarg etcètera.

ACUDAM com entitat que acompanya projectes de vida de persones amb capacitats diferents s’enfronta també als seus propis reptes:

  • La millora en la qualitat de vida i els canvis demogràfics han fet, afortunadament, que les persones ateses a l’entitat visquin cada cop més anys; això ens obliga, però, a buscar noves maneres d’atendre’ls com es mereixen.
  • La demanda col·lectiva pel Desenvolupament Sostenible, abanderada per l’ONU, ens fa replantejar alguns dels processos productius del Centre Especial de Treball, especialment pel que fa a l’ús del plàstic com a matèria primera.
  • Les noves formes de comunicació tant a nivell personal com laboral (xarxes socials, videoconferències, e-commerce…) fa necessària la incorporació de les noves tecnologies en el nostre dia a dia.
  • L’augment de casos de persones que tenen problemes de Salut Mental, i la sensibilització de la societat envers aquestes, ens dóna la possibilitat de repensar la finalitat i missió de l’entitat, per tal d’adaptar-nos a aquestes i altres noves realitats.

Tot plegat ens porta a fer un procés de reflexió i debat intern, entre els membres de l’entitat, però també comptant amb tots els agents socials implicats: Governs, Administracions, entitats del Tercer Sector i experts en la matèria que ens han d’ajudar a trobar la nova direcció que marcarà el futur de l’ACUDAM d’aquí als pròxims anys. Un procés llarg però imprescindible per assegurar el futur i la bona marxa de la nostra organització.

Hi ha molta feina a fer, ja ho veieu, però comptem amb un equip de professionals de primer nivell que ja han demostrat abans la seva implicació i que no tinc cap dubte que ho tornaran a fer.

La història de l’ACUDAM, però, també l’heu fet les sòcies i socis, les famílies, pares, mares, germans, professionals, col·laboradors, voluntaris… que heu estat sempre al nostre costat. Us demano doncs, la vostra col·laboració: aquests canvis només seran possibles si som el màxim de persones implicades, i m’agradaria que vosaltres també en forméssiu part.

És un repte molt gran, però estic segur que entre totes i tots ho aconseguirem.

Ens acompanyeu?

Jordi Garriga i Muñoz

President de l’ACUDAM.

Mollerussa 13 de setembre de 2021.