ALUMNES DE L’IES MOLLERUSSA REALITZEN ACTIVITATS D’ESTIMULACIÓ COGNITIVA A USUARIS DE L’ACUDAM (26.04.19)

Un grup d’alumnes del Cicle de Formació Professional d’Atenció a Persones en Situació de Dependència de l’IES Mollerussa han realitzat a les instal·lacions de l’institut la darrera intervenció d’estimulació cognitiva a diferents usuaris de l’ACUDAM.

Ja fa 8 anys que gràcies al conveni entre l’ACUDAM i l’IES Mollerussa es ve desenvolupant al llarg del curs diferents col·laboracions. Entre elles, trobar espais on l’alumnat del CFGM pugui posar en pràctica els coneixements teòrics que van adquirint al llarg dels 2 anys de durada de la seva titulació. Això els hi permet assolir competències que els hi seran de profit en la seva futura tasca professional.

Els estudiants durant el curs preparen diferent  material didàctic per treballar la memòria, la percepció i la lògica, desenvolupant així, una activitat d’estimulació cognitiva.  L’estimulació cognitiva  té per objectiu potenciar les capacitats de les persones tenint en compte l’edat cronològica, els seus interessos i motivacions. En el cas de les persones amb discapacitat intel·lectual, es treballa al llarg de tota la vida per mantenir les seves capacitats cognitives en òptim estat.

Avui coincidint amb la darrera intervenció, diferents persones del Taller Ocupacional de l’ACUDAM han pogut conèixer les instal·lacions de l’IES Mollerussa on els alumnes han desenvolupat  una activitat d’estimulació cognitiva.

ACUDAM continua així vetllant per la inclusió social, participant en entorns normalitzats i apropant la realitat de les persones amb diversitat funcional a l’alumnat de la comarca.