Al llarg d’aquest curs a l’ACUDAM hem dut  a terme una activitat dirigida a fomentar l’educació en valors en les escoles de la comarca, mitjançant l’Activitat Física en les sessions d’Educació Física

Es tracta d’aproximar la realitat de l’ACUDAM als centres educatius, d’una forma diferent i alhora més pròxima, on mitjançant diferents jocs cooperatius,  els alumnes interactuen i coneixen les capacitats de tots els participants.

És una iniciativa que sorgeix des de l’Integrador Social de les escoles d’educació primària de Mollerussa i pretén compartir l’espai de joc en hores d’educació física,  a partir de la proposta de jocs d’un grup de persones de l’ACUDAM.

Els objectius de les sessions són:

  • Fomentar dinàmiques de jocs no competitives i agressives.
  • Apropar i mostrar la tasca que desenvolupa la nostra entitat.
  • Mostrar la diversitat funcional com el que és, una riquesa.

La metodologia de l’actuació es diferencia en 3 moments:

  1. Presentació del grup: en primer lloc, de les persones de l’ACUDAM, i en segon lloc, dels alumnes, buscant punts comuns entre tots els participants mitjançant l’activitat física i l’esport.
  2. Realització de diferents jocs cooperatius en el que tots els participants puguin interactuar d’igual a igual.
  3. Feedback de l’experiència:  de l’alumnat i de les persones de l’ACUDAM en una posada en comú de valoració de l’activitat.

No es tracta sols de passar una estona plegats, sinó fer visible a l’alumnat la realitat de les persones amb discapacitat intel·lectual,  mostrant les seves capacitats i educar en la diversitat.

De moment, els centres que s’han acollit en aquesta iniciativa de la comarca són:

–          CEIP Les Arrels

–          CEIP  Ignasi Peraire

–          CEIP Pompeu Fabra

Esperem poder anar ampliat el nombre de centres beneficiaris d’aquesta actuació.