Totes les persones amb discapacitat intel•lectual o del desenvolupament podran votar a les properes eleccions 12.03.19

Informar-vos que les persones amb discapacitat intel·lectual que no podien votar, ara sí que podran fer-ho. Això ha passat perquè el Parlament ha canviat la Llei Electoral.

Per poder votar les persones amb discapacitat intel·lectual no hauran de fer res especial, l’administració els donarà d’alta al cens electoral. Però és important que estigueu atents/es per si no us donen d’alta al cens electoral correctament.

Totes les persones que poden votar estan en un llistat oficial, aquest es diu Cens Electoral.

Com em puc assegurar que m’han inclòs correctament en el cens electoral?

En totes les Eleccions els ajuntaments tenen un servei per consultar les llistes electorals a cada poble o ciutat. Qualsevol ciutadà o ciutadana pot anar a consultar les seves dades. Si no estan les seves dades o estan malament, els ciutadans o ciutadanes també poden reclamar. S’ha d’omplir un formulari (facilitat per l’ajuntament) i lliurar-lo a la Delegació Provincial de l’Oficina del Cens Electoral (C/Bonaire, 47-49 – 25004 Lleida).

Els noms que hi ha en aquest Cens s’actualitzen en cadascuna de les Eleccions. Les pròximes eleccions generals, municipals i europees són al mesos d’abril i  maig de 2019 respectivament.

Hi ha un termini de temps per consultar les llistes de les persones inscrites per votar en aquestes eleccions. Si hi ha alguna errada o no estàs inscrita pots reclamar. Però atenció! hi ha un termini de dies per fer-ho,  el termini és màxim de 8 dies. Aquest termini comença 6 dies després de la convocatòria d’Eleccions.

La convocatòria d’eleccions es fa 2 mesos abans de les eleccions. Si no s’apareix a les llistes o hi ha alguna dada que figuri malament pots reclamar.

Un cop aprovada la llista electoral definitiva  es rep a casa la targeta censal. En aquesta targeta veuràs les teves dades,  i la informació del lloc on has d’anar a votar.

PDF la Vida Política 

 

Lectura fàcil dret a vot DINCAT