L’OBRA SOCIAL “LA CAIXA” APORTA 13.000 € AL PROJECTE D’ERGONOMIA DE L’ACUDAM

Avui divendres 21 de juliol, s’ha formalitzat la col·laboració econòmica entre ambdues entitats. L’Obra Social “la Caixa” aporta un ajut econòmic de 13.000 €  pel projecte d’Ergonomia. El projecte respon a la necessitat de disminuir el nombre de baixes laborals del Centre Especial de Treball (CET) i del Servei de Teràpia Ocupacional (STO) de l’ACUDAM, degudes a dos factors de risc ergonòmic. El primer, a causa  de la manipulació manual de càrregues per part dels treballadors/es del CET i dels usuaris de l’STO, i el segon,  pels moviments repetitius.

L’execució del projecte d’Ergonomia evita que les persones beneficiàries  puguin patir patologies agudes causades pel sobreesforç, que amb el pas del temps poden convertir-se en patologies cròniques. Per evitar o millorar aquestes patologies musculars (lumbàlgies, tendinitis…) produïdes per la manipulació manual de càrregues, per adoptar postures forçades i per realitzar moviments repetitius inadequats. S’emfatitza en potenciar el confort i benestar de les persones i evitar, en lo possible, les patologies ocasionades pel lloc de treball.

El projecte dota de  formació i recursos materials que tenen com  a objectiu adaptar al màxim el lloc i les condicions de treball a les capacitats i necessitats dels treballadors/es de l’ACUDAM, per donar el confort necessari i evitar l’aparició de noves patologies o la cronicitat de les patologies existents.

70 treballadors del CET i 75 usuaris de l’STO són beneficiaris d’aquest projecte.

Han formalitzat la col·laboració la Sra. Anna Súria, directora d’àrea de Negoci de CaixaBank, el Sr. Josep Galve, director de Banca d’institucions de CaixaBank a Lleida, la Sra. Sílvia Mata, directora oficina CaixaBank Mollerussa, la Sra. Angelina Roure, presidenta de l’ACUDAM, la Sra. Rosa Morera, directora-gerent de l’Àrea Social de l’ACUDAM i el Sr. Josep Castelló  director – gerent de l’Àrea Empresarial de l’ACUDAM.