Campanya solidària de recuperació de les oliveres cremades

ACUDAM vol col·laborar de forma solidària en la repoblació d’oliveres pels territoris que han patit  el gran incendi de la setmana passada, aprofitant els vivers d’olivera del Centre Especial de Treball de l’entitat.

Des d’avui i a través de les pàgines web www.acudam.com i www.acudam.org ACUDAM posa a l’abast d’aquelles persones que vulguin col·laborar en la repoblació d’oliveres, de fer-ho de forma online i virtual mitjançant  “l’Olivina”, l’olivera social i solidària.  Així doncs, des de les pàgines web citades la persona pot comprar de forma online i virtual una olivera (l’Olivina). Aquesta olivera virtual, posteriorment, es materialitzarà físicament i ACUDAM el facilitarà de forma gratuïta a pagesos i administracions locals que han patit els greus incendis de finals de juny, especialment la Ribera d’Ebre, el Segrià i les Garrigues. L’entitat del Pla d’Urgell es converteix en intermediari entre aquelles persones que volen col·laborar en la repoblació i les persones afectades pels incendis que han perdut les seves oliveres.

La col·laboració o els diners de cada aportació solidària seran de 5 euros, per cada compra de l’Olivina virtual (5 €), es facilitaran 2 o 3 oliveres reals, segons característiques demandades pels afectats.  Tots els diners que es recaptin d’aquesta iniciativa solidària aniran íntegrament destinats a convertir-se en oliveres pels territoris anteriorment citats.

L’alcalde de La Torre de L’Espanyol i el nou president del Consell Comarcal de les Garrigues ja han mostrat la seva simpatia per aquesta iniciativa i la traslladaran aquest cap de setmana a la resta d’autoritats i grups de treball de les comarques afectades. ACUDAM es posa a la disposició de tots ells.

Per una bona organització s’establirà una coordinació amb els diferents consells comarcals i en les pàgines web de l’entitat s’informarà per transparència de la quantitat de diners assolida per aquesta iniciativa.

Pel que fa a la capacitat i característiques dels vivers de l’ACUDAM, el complex té  una superfície 1,25 hectàrees. En total hi ha 6 túnels (espais on es realitza el cultiu d’olivera)  i poden albergar fins a 300.000 plançons (cria d’olivera).  Es disposa de dues varietats d’oliver arbequí,  la primera, amb certificat Irta (Clon IRTA i·18)  i l’altra varietat, Estàndard originària de la zona de Tarragona.

COL·LABORA

DONATIU            DONATIVO